La Bulle: A Budapest Borfesztivál Pajzos sztárja

Európa legszebb és legimpozánsabb borfesztiválja, a Budapest Borfesztivál az éven szeptember 8-11 között került megrendezésre a Budavári Palotában.

A csodás panorámával kecsegtető, őszt köszöntő borfesztiválon már több mint 20 alkalommal vettünk részt. Most viszont először nemcsak a legnépszerűbb borainkkal, de a szeptemberben debütált pezsgőnkkel is vártuk a borok szerelmeseit a megújult Halászó Gyerekek teraszán.

Pajzos.stand
szortiment

A La Bulle* pezsgőnk elsöprő sikert aratott, és az évek óta legkedveltebb Furmint Selection borunkat is lekörözte. Száraz, reduktív boraink közül továbbra is a mindennapokra hangolt Száraz Cuvéenk és a T-furmintunk volt a kedvencetek. Az ünnepi hangulatot pedig tovább fokozta édes boraink sikere is. A késői szüretelésű hárslevelűnk mellett ugyanis a könnyedebb 5 puttonyos Tradition Aszúnkat is számos fesztiválozó kérte poharába. 

Köszönjük, hogy ilyen sokan meglátogattatok, részünkről az öröm, hogy ennyi lelkes borrajongóval találkozhattunk!

Folytatás jövőre!

 
pezsi

* A „La Bulle”, vagyis magyarul „A buborék” névre keresztelt Chardonnay pezsgőnket a francia hagyományoknak megfelelően Méthode Traditionnelle eljárással készítettük, azaz palackban erjesztettük és érleltük. Az alapbort még 2021. áprilisában pezsgősítettük, majd 15 hónapos érlelést követően augusztusban degorzsálással távolítottuk el a seprőt és 7 g/l dozázzsal állítottuk be a pezsgő brut szárazsági fokát. A végeredmény egy gazdag gyöngyözésű, elegáns pezsgő lett, amely íz világa leginkább a francia Crémant-hoz hasonlítható.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel!

Válogatott tételek

Borok