Taroltak a magyar borok egy nemzetközi versenyen

Tokaji és villányi borok bizonyultak a legjobbnak a 2. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

 Három napon át tartó vakkóstolón választotta ki Közép-Európa és Magyarország legjobb borait csaknem 70 borszakértő, köztük a világ legelismertebb szaktekintélyei, master of wine-ok, egy master sommelier, sommelier bajnokok és neves borkereskedők. A július 7–9-én megtartott borversenyre 14 országból érkeztek borok, a 65 borszakértőből és borászból álló zsűri 19 országot képviselt – közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.
AZ EREDMÉNYEK ALAPJÁN 839 TÉTEL KÖZÜL HÁROM TOKAJI ASZÚT ÉS EGY VILLÁNYI VÖRÖSBORT VÁLASZTOTTAK A LEGJOBBNAK.

A négy Grand Gold-díjas tétel közül a legmagasabb pontszámot, 96/100 pontot a Pajzos 6 Puttonyos 2017-es Legend Aszúja és a Trifecta Szent Tamás 2017-es aszúja érte el, ezeket követte 95 ponttal a HOLDVÖLGY 2010-es Tokaji Aszúja. A legjobb vörösbornak a villányi Bodor Borászat 2016-os Cabernet Sauvignonját választották, erről az alábbi cikkünkben írtunk bővebben

A legtöbb aranyérmet elnyerő borászat

A szervezők ezenkívül több kategóriában is győztest hirdettek, így például a legjobb kékfrankosért járó díjat a Benedek Pince, a legjobb cabernet francért járó díjat a Villa Gyetvei Birtok vihette haza. A legjobb syrah készítője és a legtöbb aranyérmet elnyerő borászat a villányi Jammertal Borbirtok lett, amely így a Winery of the Year címet is megszerezte.

Horvátországból nevezett a legjobb olaszrizling/grasevina készítője, a szlavóniai Enosophia; a legmagasabb pontszámot elért pinot gris-t az ukrajnai Bolgrad Pincészet készítette, a legjobb sauvignon blanc pedig Romániából érkezett, a bánáti Cramele Recasnak köszönhetően. A régió legjobb pezsgőjének a somlói Kreinbacher Birtok 2018-as Prestige Brut Magnum tétele bizonyult. A Winelovers kölcsönösen előnyös helyzetet teremt a borászatok, a kereskedők és a fogyasztók számára is.

Az eredményes borászatokat közvetlenül, személyesen és közvetetten, nemzetközi marketingtevékenység által is segítjük a nemzetközi szintű márkaépítésben
– idézték a közleményben Tábor Istvánt, a Winelovers alapító-tulajdonosát.

Kiemelte: a júliusi szakmai expót, a Winelovers X-et követő kísérőesemény volt a szombati Winelovers 100, ahol 100 kiállító mintegy 300 borát kóstolhatta meg a közönség, és átadták a Winelovers Wine Awards borverseny díjait is. Az eredmények teljes listája ezen a linken böngészhető.

Forrás: index.hu

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel!

Válogatott tételek

Borok